Előadó

Németh Judit (Németh Juci)

Noha Németh Juditot (művésznevén: Németh Jucit) riporterként, televíziós műsorvezetőként, színházi és filmszínésznőként is ismerheti a nagyközönség, pályafutását elsősorban a zene határozta és határozza meg. Hangjával előbb szülővárosa, Kapuvár zeneiskolájának kórusát, aztán a szombathelyi főiskolások alkotta Savaria Singers a capella együttest erősítette.

Aztán 1997-ben csatlakozott a szintén szombathelyi illetőségű Anima Sound Systemhez, s az elektronikus és világzenét progresszíven ötvöző alternatív formációban eltöltött hét esztendő országosan ismertté tette arcát és nevét. Elképzeléseit viszont csak saját csapatában, a 2008-ban alapított Nemjuciban tudta igazán kibontakoztatni Faragó Tamás gitáros, Fischer Máté basszusgitáros és Szabó Áron dobos aktív közreműködésével. A dallamos angolszász gitárzenét játszó formáció első, Nemjuci című albumát – amelyen az anno nagy sikerű Runaway című dal, illetve az együttes egyetlen magyar nyelvű szerzeménye, a Nem is hallható – egy kamion platóján zenélve mutatták be 2009-ben a budapesti Gödör Klub előtt.

Koncertek és fesztiválfellépések sora után, már országosan ismert zenekarként, 2012-ben készült második, egyben utolsó albumuk (Nemjuci, 2012), amit a környezettudatosság jegyében hulladékból készült tokban dobtak piacra egy újrahasznosított papírra nyomott poszterrel egyetemben. Hat sikeres év után 2013-ban jelentették be feloszlásukat, de Németh Juci később sem szakított a zenével: napjainkban elsősorban a Budapest Bárral, illetve férjével, G. Szabó Hunorral, a Qualitions zenekar volt frontemberével lép fel rendszeresen.

CsO

Frissítve: 2024-4 , Csikor Ottó

Kapcsolatok