Előadó

Nemjuci

A korábban az Anima Sound System-ben éneklő Németh Juci (1977, Kapuvár) 2008-ban alapította saját rockzenekarát a Puzzle-ből ismert Faragó Tamással, valamint a Rémember együttesben játszó Fischer Mátéval és Szabó Áronnal. Alig fél évvel megalakulásuk után elkészítettek egy single-t (Nem), majd 2009 elején stúdióba vonultak, hogy rögzítsék első nagylemezüket. A Nemjuci című album (2009) bemutatójára egy kamion platóján került sor, amely egy budapesti klub előtt parkolt a fellépés ideje alatt.

2010-ben csaknem az összes nyári fesztiválon szerepeltek, márciusban pedig az A38 hajón a Subways előtt léptek fel. 2012-ben jelent meg második, szintén Nemjuci névre keresztelt lemezük, amelyen már jobban hallatszik a tagok összeszokottsága. „Ihletet egymásnak adunk a teremben, amikor jammelünk, és abból létrejön egy kezdemény; nem ritkán akár már egy szám is. Nem vagyunk mi így négyen egyformák – sőt, az elején elég különbözőek is bírtunk lenni ízlésben. Ez örökké generál egy gondolkodást, izgalmat, akár egy ihletet is.” – mesélte az énekesnő 2012-ben a Phenomenonnak.

A zenekar ideológiája a környezetvédelem, a tudatos vásárlás köré épült, a második nagylemez például újrahasznosított anyagból készült tokban került a boltokba. 2012-ben Faragó Tamás kivált a zenekarból, helyét Szőke Barna gitáros vette át. 2013 végén azonban ő is bejelentette távozási szándékát, ugyanis egyéb projektjei (The Qualitons, Hó Márton, MYGL) mellett nem jutott volna elég ideje a Nemjucira, ezt követően a csapat feloszlott.

BB

Frissítve: 2024-4 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok