Előadó

Magyar Császári Pillanatművek

Az akusztikus poszt-pop stílusú Pillanatművek Császári Gergely énekes, gitáros, dalszerző szólóprojektjeként indult, majd a következő fázisban mindig változó vendégzenészekkel lépett fel, végül 2012-ben alakult ki egy véglegesnek tűnő formáció, amely azóta is folyamatosan átalakul. A biztos pont Császári Gergely, aki több zenekarban is szerepelt már, többek között a Kaukázus, az Erik Sumo Band és a Kiscsillag együttesekben is láthattuk őt. A kreatív társaság számai emberi sorsokról szólnak költői mélységekkel és magaslatokkal. A zenéjük pedig egyszerre könnyű és nehéz, kedves és komoly, énekelhető, néha táncolható saját számok, és popslágerek akusztikus remixei.

A Magyar Császári Pillanatművek első EP-je 2012-ben jelent meg (Metropol szerenád), ennek nyitódala, a Helló-Belló akkora siker lett, hogy az együttest meghívták az MR2 Akusztik műsorába is. 2016-ban adták ki eddigi egyetlen nagylemezüket, Zöldhullám címmel, és immár Császári PillanatmŰvek néven.

Ezután éveken át nem halottunk a formációról, ugyanis Császári Gergely külföldön zenélt. Aztán 2019-től időnként újra koncertezik itthon a Császári Pillanatművek.

HZ

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán