Előadó

David Bowie Memorial Concert

A hatszoros Grammy-díjas angol zenész-színész-producer, David Bowie 2016. január 10-én bekövetkezett halálát követően pályatársai és tisztelői világszerte különböző rendezvényekkel emlékeztek szerteágazóan sokszínű, stílusteremtő alkotásokban bővelkedő életműve előtt. Ezek egyike volt a KFT együttes dobosa, Márton András kezdeményezésére 2016. február 24-én az A38 hajón megtartott emlékkoncert is, amelynek bevételét jótékony célra ajánlották fel a közreműködők.

A Where Are We Now? című rendezvényen olyan Bowie-klasszikusok csendültek fel, mint a Space Oddity, a This Is Not America, a Life On Mars, a Heroes, a China Girl, vagy az Absolute Beginners, többek között Frenk, Jónás Vera, Kézdy Luca, Menyhárt Jenő, Papp Szabolcs, Németh Róbert, Szekeres András és Szepesi Mátyás tolmácsolásában.

Noha az emlékkoncertet egyszeri alkalomra tervezték, a nagy sikerre való tekintettel a folytatás mellett döntöttek a szervezők és azóta minden évben nemcsak megrendezik, hanem egy-egy olyan művész dalaival ki is egészítik a programot, aki egykor Bowie alkotótársa volt. Ennek jegyében 2018-ban Iggy Pop, 2019-ben Lou Reed, 2020-ban John Lennon, 2021-ben Mick Jagger, 2022-ben Brian Eno szerzeményeiből hangzott el egy csokorra való az évről évre változó összetételű fellépőgárda előadásában.

CsO

Frissítve: 2023-8 , Csikor Ottó

Kapcsolatok