Előadó

Szekeres András

Szekeres András (1974, Leningrád), a Junkies zenekar énekese és dalszerzője, aki 2014 óta szólóban is aktív punk-rock zenész. A Szovjetunióban született, orosz anya és magyar apa gyermekeként. Dunaújvárosban nőtt fel. Imádja a családját, a tacskókat, a chilit, - és a zenét.

Gimnazista korában, Dunaújvárosban az akkor alakult Quimby zenekar roadja volt. 1994-től frontembere a Junkies-nak, 2000-ben megalapította másik zenekarát, a Milket, amely 2006-tól Stereomilk néven adta ki lemezeit. Szerzőtársával és barátjával, Barbaró Attilával 2010 óta akusztikusan is előadják dalaikat a Szekeres x Barbaró formációban. Takács Vilkóval is rendszeresen ad akusztikus koncerteket, a legkülönbözőbb stílusok nagy slágereit átdolgozva.

Szerzőként más előadóknak is írt dalokat, Tóth Gabi, a Hooligans, a Mrs. Columbo, és a Kalapács zenekar is játssza szerzeményeit.

Szekeres András eddigi két szólóalbuma a 2014-ben megjelent Holnapután, és a 2018-as A túlon innen. Ezeken a lemezeken a dalok személyesebb hangvételűek, mint amit a Junkies-ban megszoktunk tőle, befelé forduló témákat dolgoz fel bennük, és a szövegekben az irónia helyét inkább az önirónia veszi át. 2023-ban újabb szólóalbummal jelentkezett (Funkcionális ámokfutás).

HZ

 

https://www.facebook.com/szekeresandrasofficial/

https://www.instagram.com/szekeresandris/

Frissítve: 2023-4 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok

    12