Személy

Veres Mónika Nika

Zenész - énekes

Borítókép forrása: MrSilesian, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Popénekes, számos televíziós tehetségkutató műsorban és különbőző musicalben szerepelt, az utóbbi években elsősorban Majka produkcióiban lép fel.

Veres Mónika (1985), művésznevén Nika, zenei pályafutása már gyerekkorában elkezdődött, amikor a Magyar Rádiónak szignálzenét énekelt fel. Első albuma, a Papa, ne félts! megjelenésekor mindössze 13 éves volt. 2001-ben a szakmai zsűri az év felfedezettje kategóriában eMeRTon díjjal jutalmazta. Ezután csendesebb évek következtek, majd televíziós zenei szerepléseivel újra a figyelem középpontjába került.

A Megasztár 2008-as és 2010-es szériájának állandó vokálosa, illetve a 2012-es Eurovíziós Dalverseny magyarországi nemzeti döntőjének egyik döntőse, emellett a Magyarország, szeretlek! című műsor vokalistája volt. 2011-ben Fonogram- díjat kapott. 2012-ben részt vett a The Voice című tehetségkutató műsorban, ahol a legjobb női hangnak választották. Ezt követően a DAL című műsorban is döntőig jutott. Nika a musical világában is megmutatta tehetségét, elsőként az 56 csepp vér című előadásban kapott, majd az egyik legnagyobb sikerű We Will Rock You musical darabban játszott főszerepet.  2020 óta a Majka produkcióban lép fel rendszeresen.

SzE 

 

 

Frissítve: 2024-2 , Száraz Edit

Kapcsolatok