Előadó

Majka & Curtis

A műsorvezető, rapper, dalszövegíró Majka (Majoros Péter, 1979, Ózd) már csaknem tíz éve állt a rivaldafényben, amikor az egykori labdarúgóval, később rapperrel, Curtis-szel (Széki Attila, 1989, Budapest) elkészítette az első közös dalát (Bomba vagy baby). 2012-ben Belehalok címmel BLR-rel (Vincze Gergely, 1984, Budapest) hármasban kiadtak egy nagylemezt, melynek címadó dala 2012 egyik legnézettebb hazai videóklipje lett, és még Majka sikereit is új szintre emelte. (Az album további meghatározó dala az Ezek a lányok egyre vékonyabbak és az Ilyen a box ).

A következő évben a Pápai Jocival közös dal, a Nekem ez jár után BLR-rel megszakadt a közös munka, de a továbbiakban Majka és Curtis együtt ontotta a sikeresebbnél sikeresebb kislemezeket (Elvitted a szívemet, 2013; Csak te létezel, Magyar vagyok, Megy a Boogie, 2014; Kínálj meg, 2015, Supersonal, 2016). 2017-ben viszont két kiugró Majka-sláger (Partykarantén, Mindenki táncol) már Curtis nélkül készült, ami jelezte a duó tagjai közti feszültséget.

A 2018-as nagysikerű BS-fellépés után ugyan újra közös dalok következtek (Valami rap, Irány Sopron, Füttyös), ám a Szegedi Ifjúsági Napok fellépésen Majka már Curtis nélkül koncertezett, és első dal után elmondott hírhedt beszédében bejelentette, hogy drogproblémái miatt megszakítja vele az együttműködést. Majd néhány különböző horderejű üzenetváltás után a sikerpáros 2019 őszétől újra együtt folytatta, és ezt az időszakot olyan slágerek fémjelezték, mint a Csúcson túl, a Szavak nélkül vagy a Jöttem, ahogy jöttem.

2022-ben ismét közösen turnézott a duó, de aztán Majka újra szólóban folytatta, megint Curtis betegségére utalva. Curtis később a produkció elpoposodását jelölte meg a válás okaként. A lényeg, hogy azóta új dallal jelentkezett (Pezsgő, kaviár, kurvák), amelyben ironikusan utal a drogos múltjára is, Majka pedig ismét Pápai Jocival készített új dalt (Barokk).

SzL

Frissítve: 2024-3 , Szigeti László