Eseménysorozat

Csillagfény diszkó

A nyolcvanas évek közepén a budapesti ifjúsági szórakozóhelyek közül a legnagyobb népszerűségnek a magyar Studio 54, a Csillagfény disco örvendett.

Az intézmény vezetői 1985 szeptemberében a városligeti Petőfi Csarnokban alakították ki (a név Tőrös István ötlete) Budapest egyik attrakcióját, ahol több helyszínen, komplex diszkóprogramot kínáltak a közönségnek (főleg a tinédzsereknek). Hétvégeken négyezer, heti átlagban háromezer látogató fordult meg egy-egy este. A diszkó látogatottsága a kezdetektől maximális kihasználtságú volt, és az első évfordulón köszöntötték a száznyolcvanezredik vendéget. A szórakozóhely műsoráról a korszak legismertebb disc jockey-i gondoskodtak, a lemezjátszóknál Dvoracsek, Éliás, B. Tóth váltotta egymást, de gyakran tartottak koncerteket is. Itt volt először 6x4 méteres videókivetítő, amely látványosságot is kínált a táncolóknak. Emellett különleges fényeffektek, sajátos díszlet, és speciális színpad tette különlegessé a show-t, amelyhez jó hangminőség, sokrétű zenei program társult. A komplex szabadidő programok keretében gyakran vetítettek premier előtti filmeket, a közönség használhatta a számítógépparkot, a sportlövöldét, a videótermet is.

A Pesti Műsorban a Csillagfény saját slágerlistáját is rendszeresen közölték. Az intézményt 1986 őszén átalakították. A név Holdfény Csillagfényre módosult, s ezt követően egy-egy évadra más-más szezonneveket kapott a show (következett a Galaxis). A névhez kapcsolódva a diszkó belső tere is megújult, s még erőteljesebben érvényesült a sci-fi hatás. Az intézmény 1987-től – az IRI-vel együttműködve – a programot a teljes show-apparátussal együtt eljuttatta a nagyobb vidéki városokba is.

Frissítve: 2022-4

Kapcsolatok