Előadó

Vodku fiai

Az 1992-ben Budapesten alakult, kezdetben orosz kocsmazenét játszó Vodku a közép- és kelet-európai hagyományos könnyűzenét ötvözte a rock és a jazz stílusjegyeivel, világzenei felfogásban. Ebből a formációból nőtt ki a 2010 óta létező Vodku fiai zenekar, melynek egyetlen célja, hogy Cseh Tamás dalait életben tartsa, és eljátssza úgy, ahogyan ezek annak idején megszólaltak. Úgy gondolják, hogy a Bereményi Géza és Csengey Dénes szövegeire írt dalok „együtt alkotnak olyan vásznat, amelyre a huszadik század utolsó évtizedeinek Magyarországát festették”.

Sikernek tudják be, hogy előadásaikon rengeteg a fiatal, akiknek nem lehetnek emlékeik az 1970-es, 1980-as évekről, mégis minden koncertjükön ott ülnek, és éneklik a dalokat.

A négy zenész – Bata István (gitár, ének), Szabó Árpád (hegedű, mandolin, ének), Takács Szabolcs (gitár, bőgő) és Nemes János (fúvós hangszerek, ének) – gyakran lép fel színészekkel közösen, többször koncerteztek határon túli magyarlakta területeken, de eljutottak már Norvégiába is Cseh Tamás dalaival.

HZ

 

https://www.facebook.com/Vodkufiai

Frissítve: 2023-8 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok