Előadó

The Royal Freak Out

A stoner rockot játszó együttest Farkas Balázs (ének, gitár) alapította  2015-ben. Több tagcsere után a végső felállásban a négyes fogatot immáron Rátkai Márton (gitár), Sipos Ábris (basszusgitár, vokál) és Magda Zsolt (dobok) alkotja. 

A formáció hat albumot számlál (Faliure is an Option2012; Full Circle 2015; A Step Beyond the Fading Line 2018; Hidden Sounds From Older Times 2019; No Room For Another Single Soundwave 2020;), legutóbbi nagylemezük az Emergence 2022 februárjában jelent meg. Ezt követte a The Ghost of Mortality című dal, amelynek külön rivaldafényt szántak, így single formájában debütált. Erről a frontember azt mesélte: „Zeneiségében más, mint az eddig írt dalok. Elszakadtunk a klasszikus dalszerkezettől, gitárriffektől, és dalszerkezetben is kísérletezősebbre fogtuk. Talán az eddig készített legkomolyabb hangvételű számunk arról az érzésről, félelemről, ami valahol mélyen talán mindenkiben megvan (vagy ha nincs, akkor egyszer majd megjön). Ez a dal amolyan gondolatébresztő vagy kapaszkodó is a hallgatónak. Mint mindig, most is azt mondom, hogy figyeljetek a szövegre!”

 A banda a magyarországi fellépők mellett több külföldi előadó vendégeként is játszott már, többek között a Karma to Burn (USA), a Final Stair (D), a Their Methlab (GR) és a Methadone Skies (RO) társaságában is láthatta őket a közönség. 

BBB 

 

https://www.facebook.com/theroyalfreakouts

https://www.instagram.com/royalfreakout/?hl=hu

Frissítve: 2023-7 , Bagossy-Biró Barbara