Előadó

TAO zenekar

„Azok fognak szeretni minket, akik fogékonyak a dallamos, pozitív dalokra és a gunyoros, eredeti, magyar szövegekre.” – áll a zenekar bemutatkozásában, amelyet az Emil.RuleZ! alapítója, szövegírója és basszusgitárosa, Hegyi György alapított 2019-ben. Bár a tervezett bemutatkozó koncertet a járvány miatt el kellett halasztani, a dalok 2020-tól elérhetővé váltak az interneten.

A formáció saját bevallása szerint éneklős-táncolós alter-pop dalokat játszik. A 2020-as év folyamán számos videoklipet készítettek és osztottek meg meglévő dalaikhoz. „A TAO célja igen egyszerű: értelmes dalokat játszunk értelmes embereknek. A dalszerzés és a zenélés a hivatásunk, így hát azoknak szólunk, akik igényesek arra, hogy mit hallgatnak.” – nyilatkozta Hegyi György.

Első nagylemezük (Próbaidő) 2022-ben jelent meg, amelynek főszereplője Kati, egy huszonéves, vidéki lány, aki állást szerez egy budapesti bank központjában, és lelkesen nekilát, hogy kialakítsa felnőtt életét. Az album az első három hónap története, amit Kati nemcsak dalokban, de podcastokban is elmesél.

BB

 

https://taozenekar.hu/

https://www.facebook.com/taozenekar/

https://www.instagram.com/tao.zenekar/

 

Forrás:

  • Kultura.hu TAO, Kultura.hu
  • TAO Dunszt, Dunszt
Frissítve: 2023-12 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok