Előadó

Soulbreakers

A soul, a funk és a blues műfajokban otthonosan mozgó zenekart 2013-ban alapította – az eredetileg gitáros, itt azonban basszusgitáros poszton játszó – Ratkóczi Huba. A hangszeres zenei részek gyakran idézik a Cream vagy a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív szellemiségét. A hetvenes évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá.

Ratkóczihoz a Napokon zenekarból csatlakozott Mózes Zoltán dobos, illetve a Kyru Gotta Humble-ből ismert Péter Gábor gitáros és Radovics László „Kyru” énekes. Egy tagcserét követően 2013 ősze óta a The Voice – Magyarország hangja című műsorban is sikeresen szereplő Pleszkán Écska az együttes énekesnője. 2014 nyarán több alkalommal fogadta el meghívásukat Tátrai Tibor gitáros, akivel együtt zenélhettek számos rendezvényen.

Első stúdióalbumuk (Beat Up!) 2015-ben jelent meg. 2018-ban kiadtak egy középlemezt (Tükröd vagyok), majd az ennek egyes átdolgozásait, újraálmodott, angol nyelvű verzióit tartalmazó Looking Glass-t. Következő EP-jük (Ragadd el a napot!, 2021) készítésénél azt tűzték ki célul, hogy minden tag hozzon egy dalötletet, amit együtt kidolgozhatnak.

BB

 

https://www.facebook.com/soulbreakers.hu/

Frissítve: 2023-1 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok