Előadó

Pegazusok Nem Léteznek

Az 1980-as évek underground zenekarai – közülük is leginkább a Balaton és a Trabant – szellemét idézte meg és keltette életre három évtizeddel később a sajnálatosan rövid életű Pegazusok Nem Léteznek együttes.

Az alterock formációt Lázár Domokos, az esti Kornél zenekar gitáros-énekese hozta létre 2011-ben Ács Eszter színésznővel (ének-billentyűk), akivel akkoriban az életben is egy párt alkottak. Ebben a felállásban született bemutatkozó EP-jük (Szomorú számok, 2012) négy monoton dallamvezetésű, erősen melankolikus dallal, majd Németh Róbert, a Heaven Street Seven volt basszusgitárosa és Lázár Ágoston, az Esti Kornél dobosa, Lázár Domokos öccse csatlakozásával négytagúra bővült az egyre többet koncertező és egyre ismertebbé váló a csapat.

A 2014-es év szintén fontos mérföldkő a zenekar történetében: ekkor látott napvilágot első – és egyetlen – nagylemezük Pegazusok Nem Léteznek címmel, elkészítették az Így vonulunk be újragondolt változatát az Európa Kiadó Jó lesz… ’84 című klasszikusa megjelenésének harmincadik évfordulója alkalmából összeállított Jó lesz… ’14 feldolgozásalbumra, ötödik taggal bővültek Horváth Kristóf, az Esti Kornél gitáros-billentyűse személyében. Sőt egy kétszámos EP-jük (Mindig sötét van) megjelenése is ekkorra datálódik.

Újabb dalaikat már dúsabb hangszerelés, összetettebb, sokszínűbb, elektronikusabb zene jellemzi, azonban az együttes alaphangját, szövegvilágát kezdetektől meghatározó, mindent átható szuggesztív melankólia továbbra is a védjegyük maradt. A következő években még két kislemezük jelent meg (Tűnődöm, 2015, Menekülök, 2016), s bár a két alapítótag útjai a magánéletben szétváltak, a zenekar még nagysikerű koncertek sorát adta szerte az országban.

Aztán ennek is vége lett: 2019 novemberében az A38 hajó színpadán végleg elbúcsúztak rajongóiktól. Lázár Domokos, Lázár Ágoston és Horváth Kristóf azóta is az Esi Kornél tagjai, a két Lázár emellett akusztikus duót alapított Lázár tesók néven, első lemezük, a Hullámtörés 2020-ban jelent meg. Ács Eszterrel a Nemzeti Színházban találkozhat a nagyérdemű, Németh Róbert pedig még 2019-ben kijött második szólóalbumával, amelynek A kibaszott végtelen űr címet adta.

CsO

 

A zenekar Facebook-oldala: https://www.facebook.com/pegazusoknemleteznek/

A zenekar Instagram-oldala: https://www.instagram.com/pegazusoknemleteznek/?hl=hu

 

Frissítve: 2023-5 , Csikor Ottó

Kapcsolatok

    123