Előadó

Mobilmánia

A Mobilmánia – a Tunyogi Rock Bandhez (TRB) hasonlóan – A P.Mobil oldalági rokona: gerincét egykori mobil-tagok képezik, repertoárja részben mobilos slágerekre épül.

A Mobilmániát 2008-ban alapította Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe énekes, Zeffer András billentyűs, Kékesi „Bajnok” László basszusgitáros, Kozma Tamás gitáros és Borbély Zsolt dobos, azzal a koncepcióval, hogy a számtalanszor átalakult P.Mobil különböző korszakainak dalait mindig az az énekes énekelje a koncertjeiken, akihez a közönség köti őket. Az elképzelés sikeresnek bizonyult, hamarosan lemezajánlatot kaptak, majd saját szerzeményeik is születtek a legendás dalszövegíró, Horváth Attila közreműködésével. Az új dalok az Ez a mánia című debütáló korongjukon láttak napvilágot 2008 decemberében, de ezt a néhány héttel korábban elhunyt Tunyogi Péter már nem élhette meg. A lemezt követő nagyszabású Pecsa-koncert anyagát CD-n és DVD-n is kiadták (Mobilmánia, 2009). 

Mire a második, később Fonogram-díjjal kitüntetett stúdióalbumuk (Az út legyen veled, 2010) megjelent, már a színházi elfoglaltságai miatt távozó Vikidál Gyula sem volt a csapatban, a doboknál Donászy Tibor váltotta Borbély Zsoltot és egy új gitáros is érkezett Szentkirályi János személyében. Ezzel a felállással léptek fel 2012-ben a Pecsa Garden színpadán is,  melynek emlékét az első magyar zenei 3D Blu-ray lemez őrzi (Vagyunk és maradunk még, 2013). A következő években többször változott a csapat összetétele, 2013-ban Rudán Joe is kilépett, a helyét 2014-től Molnár „Stula” Péter vette át. Már vele készült a Fénypokol (2014) című lemez, illetve a Fénypokol koncert című DVD-n is megjelent 2016-os koncertalbum.

A 2017-ben piacra dobott Vándorvér című korongon ismét új énekes, Gamsz Árpád énekelt, ahogyan azon a 2018-as tripla jubileumi koncerten is, melyet a Papp László Budapest Sportarénában tartottak Vikidál Gyula 70., Zeffer András 60., és a Mobilmánia 10. születésnapja alkalmából. A koncertről lemez is készült, majd az együttes első 10 évének legnagyobb slágerei is kijöttek egy kétnyelvű korongon (Ez Még Nem A Pokol / Landed In Your Hell, 2018), illetve Zeffer és Kékesi közös pályafutása kezdetének 40. évfordulója alkalmából is kidobtak egy válogatásalbumot (Zefi és Bajnok 40, 2020). 

A zenekart 2024-ben Zeffer András, Kékesi „Bajnok” László, Tóth Attila énekes, Hornyák Péter dobos, Nusser Ernő és Szíjártó Zsot gitárosok, valamint az „alapító, örökös tag” státuszú Vikidál Gyula alkotja, jelenleg éppen a Vagyunk és maradunk még – Tour 2024 koncertturné keretében járják az országot.

CsO

Frissítve: 2024-5 , Csikor Ottó