Előadó

Jolly Jackers

A Jolly Jackers hattagú zenekar, három lánnyal és három fiúval, akik 2013-ban Dunaújvárosból indultak. Az ír és kelta népzenét punk elemekkel ötvöző csapat a folk-rock stílusban találta meg önmagát. Fellépéseiket hatalmas energiával tombolják végig, kizárólag saját dalokat játszanak. Dalszövegeik jellemzően egy rövid történetet mesélnek el, a szövegírásból a zenekar összes tagja kiveszi a részét.

2015-ben jelent meg debütáló nagylemezük, a Sobriety. 2017-ben adták ki második albumukat, Blood Sweat And Beer címmel. 2018-as a harmadik kiadványuk, az Out of the Blue.

A Jolly Jackers elsősorban koncertzenekarnak tartja magát - a zenekar élő fellépéseinek ír kocsmai jellegű hangulatát szerintük nem lehet hűen visszaadni a felvételeken. Az évek során több száz fellépésük volt már itthon és Európa-szerte.

Az irish punk banda összetétele sokat változott az évek során, 2022-ben ebben a felállásban koncerteztek: Boncz Andrea (fuvola, furulya, vokál), Szentpétery Csenge (hegedű, vokál), Papp Enikő (basszusgitár, vokál), Molnár Bálint (ének), Fenyves Márk (gitár) és Simon András (dob).

HZ

https://www.facebook.com/JollyJackers/

https://www.instagram.com/jollyjackers/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok