Előadó

Cante Diem

A budapesti alternatív-indie-rock triót Juhos Gábor énekes-gitáros alapította 2009-ben. A zenekar célja az volt, hogy Magyarországon hitelesen teremthesse meg zenéjével és koncertjein azt a magával ragadó atmoszférát, ami nyugaton már sikerült olyan előadóknak, mint a Muse, a The Subways, a Killers vagy a White Stripes. Koncertjeiken saját dalaik mellett, olyan zenekaroktól játszottak feldolgozásokat, akik inspirálták őket, ilyen a Muse, a Vines, vagy a Bloc Party. Itthon a 30Y zenekarral való barátság adta az ötletet, hogyan szólhatna angolul annak Dadog című dala, ebből született a Stammer című számuk.

Első EP-jük 2010-ben került bemutatásra Spring Break címmel, majd ezt követően 2011-ben és 2012-ben is meghívást kaptak a Kansas City Rock fesztiválra. 2012-ben jelent meg az Over Me EP, és ebben az évben zenekar a nagy példakép, a Subways előtt játszott az A38 Hajón, Juhos Gábor (ének, gitár), Kucsera Lilla (basszusgitár) és Ferenczi Zsolt (dob) felállásban.

2014-ben adták ki a Summer Girl és a Silver Doe EP-ket. Ekkor a zenekar dobosa már Bertók Bence volt, basszusgitáron Mészáros Lilla Alexandra játszott. 2015-ben a Budapest Parkban is felléptek a 30Y előtt. 2017-ben még koncerteztek az A38 Hajón a Mordeye társaságában, azóta viszont nincs hír a formációról.

HZ

 

https://www.facebook.com/thecantediem

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán