Előadó

Babel

A rövid életű indie-rock zenekart a Kőbányai Zeneiskola hallgatói alapították 2013 végén, majd 2014 elejére alakult ki a végső felállás és kezdődött meg az öt fiatal zenész sokat ígérő közös története. Az Ipolyi-Gáts Hunor (ének, gitár), Sidó Attila (gitár, vokál), Áldott András (gitár), Kocsis Zoltán (basszusgitár) és Balasi Ádám (dob, vokál) alkotta formáció még az első évben megnyerte az Éter Tehetségkutató Fesztivált, fellépett a Szigeten és előrukkolt első, magyar és angol nyelvű dalokat tartalmazó nagylemezével (Babel, 2014).

Hasonlóan sűrű volt a 2015-ös év is, amikor végig koncerteztek minden fontosabb honi fesztivált és a Cseh Tamás program segítségével rögzítették a szintén kétnyelvű, de sokkal kiforrottabb második albumukat (Part, 2015). Ugyancsak a program keretében jutottak ki 2016-ban Angliába, ahol több koncertet adtak és a neves brit hangmérnökkel, Liam Watsonnal is készítettek két felvételt. Év végén Kocsis Zoltán távozott a csapatból, így a 2017 tavaszán napvilágot látott angol nyelvű EP (The End Of It All) már nélküle született. A jól sikerült dalok és a tervekről szóló nyilatkozatok ellenére a lemez címe rövidesen önbeteljesítő jóslattá vált: a négyesfogat 2017 őszén bejelentette feloszlását.

Ezzel azonban csak a Babel története ért véget, Balasi Ádám létrehozta a Húsz85 nevű formációt, majd az Ék, illetve az Anna and the Barbies dobosa lett, Sidó Attila szólóban, illetve a Kistehénben folytatta, Ipolyi-Gáts Hunor és Áldott András pedig grunge zenekart alapított Feed The Mogul néven.

CsO

 

https://www.facebook.com/babelbandofficial/

Frissítve: 2024-2 , Csikor Ottó