Előadó

Antares

Az éjszakai égbolt egyik legfényesebb csillagának nevét választó zenekart 2018-ban Budapesten alapította Kovács Botond (1992, gitáros), Pap Dávid (1989, dobos), Kolosai Ferenc (1992, énekes, basszusgitáros) és Dér Dávid (1996, billentyűs). Közel másfél évnyi intenzív próba után léptek ki a reflektorfénybe, ahogy mondani szokták, „addig nem volt se időkorlát, se stíluskorlát nincs, és csak azt adtuk ki magunkból, amiről érezzük, hogy szívből jön.”

Az együttes zenéjének gerincét a progresszív rock képezi, de mivel a négy zenész négy különböző zenei vonalról érkezett, dalaikban sok minden fellelhető, többek közt a jazz, a hiphop, a funky, a soul, a metál, a pop és a hetveneses évek rockja.

2019-ben két tehetségkutató versenyt és egy „Év felfedezettje” szakmai különdíjat is megnyertek, ezzel nagyot nőtt az ismertségük. 2020-ban a zenekar Junior Artisjus-díjas lett, az értékelésben kiemelve, hogy az együttes „zeneisége és magabiztos hangszerjátéka kiváló stílusérzékkel, a formák újragondolásának kellő bátorságával felruházott alkotói közösség”.

Az Antares első, cím nélküli nagylemeze 2019-ben jelent meg. Ezt követte 2021-ben az InSanity, Ferenczi György vendégszereplésével. A zenekar első videóklipje a Fresco című dalhoz készült 2021-ben. Közben pedig – mint producer és zenekar – szerepeltek a Dalfutár negyedik évadjában is.

„Zeneileg már 1970 óta nincs új a nap alatt, viszont a paraméterek picit másfajta beállításával lehet egy finomat csavarni az egészen.” - mondta Dér Dávid billentyűs a progresszív rockról. Az Antares egy friss és nyitottabb arcát szeretné megmutatni a rockzenének.

SzE

 

https://www.facebook.com/antaresbandhun

https://www.instagram.com/antares.music/

https://linktr.ee/antaresband

Frissítve: 2024-4 , Száraz Edit