Kiadványelem

Elefánt interjú, A38 Magazin, 2015

MINDEN IDŐK // ELEFÁNT

A hazai zenei színtér egyik legfontosabb új zenekara, az Elefánt két tagját, Szendrői Csabát és Németh Szabolcsot kérdeztük életük legfontosabb zenéiről és zenével kapcsolatos élményeiről.

Életetek zenészei és lemezei, akik és amelyek miatt hangszert ragadtatok és dalokat írtok?

Szendrői Csaba: Erik Truffaz, Portishead, Pink Floyd, Erik Satie

Németh Szabolcs: Egy ismeretlen dobos fertőzött meg a 80-as évek végén valahol a horvát tengerparton. Menő volt ahogy dobolás közben cigizett/piált/csajozott és mindeközben rohadt jól hozta a balkáni groove-okat. Én is ilyet akartam. Ez lett belőle. Szerelem volt első látásra. Amúgy Chad Smith és Jojo Mayer, Borlai Gergő, Dado Marinkovic a dobosok. Lemez: a Kispal és a Borz összes lemeze (igen, bírom Lovasit), korai Quimby-lemezek, RHCP: Californication, Nirvana: Smells Like Teen Spirit, ilyesmi.

Dalok, melyeket bárcsak ti írtatok volna?

Sz.Cs.: Portishead: RIP, Radiohead: Lotus Flower, King Krule: Easy Easy

N.Sz.: Rolling Stones: Satisfaction, Nirvana: Smells Like Teen Spirit - és az ezek után kapott csilliárd dollárnyi jogdíjból pedig kórházakat és iskolákat építenék stadionok helyett.

Koncertek, amiket sosem felejtetek el? (nézőként)

Sz.Cs.: Portishead - Balaton Sound

N.Sz.: Halász Judit néni '83-ban szombathelyen az MMIK-ban. Megijedtem tőle es ordítva rohantam ki a koncertjéről. Azóta mar szeretem.

Elefánt-koncertek, amelyek bárcsak sosem értek volna véget?

Sz.Cs.: Gomoly-lemezbemutató 2015

N.Sz.: GMK 2 éves szülinapi koncert 2014, Gomoly lemezbemutató A38 2015, Fishing 2015, VOLT 2015. Mindig az utolsó.

Elefánt-pillanatok, melyek bárcsak sosem történtek volna meg, de ma már nevetni tudtok rajta?

Sz.Cs.: Egyelőre katasztrofális baklövésektől mentesek vagyunk asszem. Minden jöhet újra, annyi rossz kell amennyi volt. Van. Lesz.

N.Sz.: Az a gyros egy szegedi koncert után, nem annyira friss állapotunkban hajnali 5-kor a buszban. Na az nem volt túl jó ötlet. Felkavaró élmény volt. Amúgy minden úgy volt jó ahogy.

Frissítve: 2022-9

Kapcsolatok