Helyszín

Helynekem (Miskolc)

Miskolc emblematikus közösségi helye 2012. november 24-én nyitott meg a Széchenyi István út 30 alatt. A klub egy Bohemian Betyars koncerttel indított, erre az alkalomra pedig a miskolcon alakult zenekar külön dallal tisztelgett a szórakozóhely előtt: „Én nem hittem volna és most mégis/van talán egy hely nekem. /Pörögjünk körbe, vagy üljünk csöndben, /itt valahogy tényleg minden jobb.

A családi vállalkozásként induló helyről Hankó Vanda, a klub egyik megálmodója így nyilatkozott: „közösen dolgozunk apával a mindennapokban, a háttérben a férjem és az egész család besegít, így a HELYNEKEM olyan nekünk, mint egy gyerek, aki szépen cseperedik a kezünk alatt. A név kiválasztásakor egyértelmű volt, hogy mit szeretnénk: kellett egy hely Miskolcon ahova koncertre lehet menni: kellett egy hely nekünk! Rengeteg az élmény, az emlék az elmúlt három évből, nagyon sok előadó zenekar fordult meg már nálunk, mindegyikhez van a HELYNEKEMnek egy külön sztorija és persze minden estéről van egy jó sztorija a HELYNEKEM-csapatnak is és remélem a miskolci közönség is őrzi, vagy éppen meséli valahol a kedvenc helynekemes történetét.

A 700 fő befogadására alkalmas kulturális tér és szórakozóhely több helyiséggel is rendelkezik. A koncerttér 400 fővel működik, az emeleti romkocsma pedig három tematikus szobával várja a látogatókat, így a zene, a színház és az irodalom kedvelői is megtalálják a számukra megfelelőt. 

A hét minden napján találunk valami fogunkra valót: hétköznap irodalmi estek és kiállítások várnak a romkocsmában és a koncertteremben, havi egyszer slam poetry versenyek, csütörtökönként jazz club és táncház. Pénteken és szombaton underground pop-rock zenekarok veszik be a színpadot, ami után a rezidens dj-k biztosítják a jó hangulatot. A klub története során számos élvonalbeli zenekar fellépet már, játszott itt a Quimby, a Punnany Massif, a Csík zenekar, a Budapest Bár, a Vad Fruttik, a Bagossy Brothers Company, a Kiscsillag, a Halott Pénz és még sok más zenekar. Ugyanakkor a szervezők kiemelték, fontosnak tartják, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a fiatal kezdő zenekaroknak is. 

A komplexum 2012-ben a Szinva patak felett átívelő hangulatos üvegterasszal bővült. 2015-ben pedig megnyitott a Helynekem Konyha, amely elsősorban street food típusú ételeket kínál. A szórakozóhelyet 2015-ben és 2018-ban is a zenészek kedvenc vidéki klubjának szavazták meg.

BBB

Kapcsolat:  https://www.facebook.com/helynekemmiskolc

 

 

Forrás:

  • Helynekem, kocsma.blog.hu, 2013-09-17
  • Klubkörkép - A miskolci Helynekem, Recorder, 2016-08-29
  • Egy italt a Szinva felett?, minap.hu, 2014-08-07
  • Hímer Bertalan Paya, Helynekem: Másodszor is az Év vidéki klubja lett a miskolci helyszín, rockinform.hu, 2018-06-01
Frissítve: 2023-9 , Bagossy-Biró Barbara

Kapcsolatok