Előadó

Tej

Az Isten Háta Mögött frontembereként bemutatkozó Pálinkás Tamás (ének) Sándor Dániellel (billentyűs, gitáros, szintén ex-IHM tag) közösen alapította a zenekart 2012-ben. Műfaját tekintve Pálinkás úgy fogalmazott: „megfoghatatlan, nehezen emészthető, rádióbarátságtalan popzene, de mondhatjuk azt is, hogy szubpop". 

Sándort később Póka Zalán váltotta, a zenekar azonban 2014-ben feloszlott.

Pár év szünet után, új felállásban, öt tagú zenekarként jelentkeztek a Pénztelenség, sikertelenség, csillogás című debütlemezzel, majd 2018-ban megjelent , azaz Nemegyenlő című második nagylemezük, melyről Pálinkás azt nyilatkozta: A második lemez volt tulajdonképpen az első lemez zenekarként. Az első lemez sokkal inkább csak én voltam, ez pedig egy teljes zenekari szülés volt.  Ezt követően a zenekarból három tag is távozott, Svajcsik Kristóf (gitár), Kiss Benedek (basszusgitár és Sashegyi Soma (billentyűk) is kivált a bandából.

2020-ban a zenekar bejelentette feloszlását, Pálinkás pedig saját projektbe kezdett Atomki néven (amelyben Sándor Dániel végzi a produceri munkát) 2021-től pedig az újonnan megalakuló Nagyúr nevű banda tagjaként, Bokros Csabával (IHM, Dereng-gitár), Bakos Istvánnal (IHM, Dereng, basszusgitár) és Szabó Kristóffal (Superknowns, Stonehenge-dobok) áll színpadra.

 BBB

Frissítve: 2024-2 , Bagossy-Biró Barbara

Kapcsolatok

    12