Előadó

Swing á la Django

Az 1930-as, 1940-es évek hangulatát meg idéző pop-swing jazz zenekar 2014-ben alapította a bőgős, Lombos Pál. A kezdeti felállást 2015-re áthangszereltek Big Band formációra, azóta így működnek.  A zenekar neve nemcsak a műfajra, hanem zenéjük ihletőjére, Django Reinhardt gitárosra, a gypsy-jazz úttörőjére is utal. Repertoárjukban többek között klasszikus zene, pop, cigányzene és magyar népdal is megtalálható. Zenei stílusukat Hungarian Django Swingként határozzák meg, amely magában foglalja a gypsy-jazz, a swing, a tangó és a magyar folk zenei világát. 

A hattagú zenekarnak eddig három albuma (Swing City, 2018, Hungarian Django Swing, 2020, Voice Of The Hungarian Django Swing, 2022), és három kislemeze (A nagy pénzrablás, Gyémánt, Maradok, 2021) jelent meg.

Rendszeresen szerepelnek együtt olyan művészekkel, mint Bangó Margit, Kökény Attila, Curtis, Lotfi Begi, Koszika, és felléptek már többek között a Besh o droM és a Budapest Klezmer Band előtt is. 

A zenekar jelenlegi tagjai: Lombos Pál (elektromos bőgő), Gallyas Lakatos Róbert (zongora), Seres Vilmos (klarinét), Dani János (gitár), Varga Kálmán (cimbalom), Nagy Zsolt (dobok).

BA

 

Facebook: https://www.facebook.com/swingaladjango

Instagram: https://www.instagram.com/swingaladjango/?hl=hu

Honlap: http://swingaladjango.com/nyitolap/

Frissítve: 2023-10 , Birtalan Andrea