Előadó

Sárközy Lajos és zenekara

Ifjabb Sárközy Lajos (1991, Budapest) hegedűművész, prímás. 5 éves korától hegedül, 12 évesen már a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Osztályán tanult. Tizenévesen több hazai és nemzetközi komolyzenei, jazz- és prímásversenyt nyert. Számtalan díjat odaítéltek neki, ezek közül kiemelkedik a Junior Prima Díj, amelyet 2014-ben kapott.

Családjának férfitagjai századokra visszamenően mindannyian zenészek voltak, ifj. Sárközy Lajos a hetedik nemzedéket képviseli. A hegedű mellett játszik gitáron, brácsán, nagybőgőn, zongorán és basszusgitáron is. Tagja több, különböző stílusban játszó zenekarnak, de muzsikál a legrégebbi pesti vendéglőben, a Százévesben is.

Sárközy Lajos és zenekarának története már több mint 10 éves múltra tekint vissza. Muzsikájukat a klasszikus zenére alapozzák, de közel áll hozzájuk a jazz, a világzene, a filmzene és a különböző könnyebb műfajok is. A formáció legfontosabb célja a magyar nóta újbóli felvirágoztatása.

2020-ban szerepeltek az A38 Hajón, a Vasárnapi Iskola programsorozatban. A zenekar felállása ekkor ez volt: ifj. Sárközy Lajos (hegedű), Sárközy Lajos, aki a prímás édesapja (második hegedű), Bóri Gyula (brácsa), Sárközi Rudolf (bőgő) és Csik Gyula (cimbalom).

HZ

 

https://www.facebook.com/SarkozyLajosBand/

https://www.instagram.com/sarkozyjr.lajos/

Frissítve: 2023-5 , Hőgye Zoltán