Előadó

Remorse

1987-ben alakult ózdi thrash metál csapat, melynek 1991-ig állandóan változott a tagsága.

Akkor Oláh Zsolt (gitár, ének), Bodnár Gábor (basszusgitár), Kollár József (gitár) és Zsolt István (dob) játszott benne, a következő években koncerteztek a Tankcsapda, a Bedlam, az Omen és az Akela előtt, különböző tehetségkutatókon és fesztiválokon értek el részsikereket, szerepeltek a fiatal rock/metál bandákat felvonultató Demonstráció válogatáson. A kilencvenes években egyetlen nagylemezük (Álmatlanság, 1997) jelent meg, majd „családi problémák” miatt leálltak.

2000-ben némileg átalakulva folytatták tovább, megjelent a Sötétség, és ettől kezdve rendszeresen szerepeltek a nagyobb fesztiválokon. A 2004-ben Oláh Zsolt (gitár, ének), Róm Gábor (ének), Kossuth Lajos (gitár), Kovács Krisztián (basszusgitár) és Oláh Kálmán (dob) felállásban rögzített, s 2005 őszén megjelent Harc! című új korongjuk a tizenhárom webzinből álló zsűri szavazata alapján az év metál albuma lett az első alkalommal kiosztott Hungarian Metal Awards-on. A 2008-as Düh szintén roppant pozitív fogadtatásban részesült, ezt követően azonban a zenekar eltűnt a reflektorfényből. Aztán 2021-ben Kohó címmel új anyagot publikáltak.

JBSz–SJ

 

Forrás:

JÁVORSZKY Béla Szilárd, SEBŐK János: A magyarock története 2 (1980–90-es évek), Budapest, Kossuth Kiadó, 2019, p. 195–196.

Frissítve: 2023-5 , Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János

Kapcsolatok