Előadó

Oaken

„Egy dühös, kísérletező hardcore banda vagyunk Budapestről” – mondják magukról az Oaken tagjai, akik 2011-es megalakulásuk után első koncertjeiket O néven játszották. A zenészek azóta is csak egyetlen betűvel jelölik magukat. Így hát a felállásuk: G (ének, dob, szintetizátor), L (gitár), D (gitár, ének), D (dob) és G (basszusgitár).

A fiúk a saját stílusukban az utóbbi évek egyik legbombabiztosabb zenekarává nőtték ki magukat, megannyi turnéval és koncerttel a hátuk mögött. Minden egyes bulijuk „elpusztulás és újjászületés” is egyben. A post- és black metal elemekkel tarkított zenéjük rombol, pont azt adja, amit kell. A monumentális hangzásvilág és kegyetlen hardcore riffek mellett hátborzongató dallamok és lendületes előadásmód kíséri a koncerteket.

2012 óta kislemezek, és más előadókkal közös (úgynevezett split) kiadványok mellett 2016-ban egy német kiadónál jelent meg a King Beast LP, és 2021-ben egy cím nélküli EP.

2014-ben és 2016-ban is felléptek az A38 Hajón. Azóta is folyamatosan koncerteznek. 2022 végén Csehországot, Németországot és Dániát érintő turnén vettek részt a pozsonyi Shallov post-hardcore zenekarral közösen.

HZ

 

https://www.facebook.com/oakenpunk

https://www.instagram.com/oakenband/

Frissítve: 2023-7 , Hőgye Zoltán