Előadó

Nomad

Az alternatív rock/metál stílusban játszó zenekart 2004-ben a Bedlamből ismert Jánosi Szabolcs gitáros és Fodor Zoltán énekes alapította. Bár a debütáló lemeznek (Végál.om.., 2007) annak idején sikere volt, Fodor Zoltán még abban az évben Japánba költözött, emiatt leállt a zenekar.

2012-ben aztán új tagokkal, köztük új énekessel, Juhász Marcival újraindultak. A 2014-es Hotel Polimer-t követően négy országos turnén (Kowalsky Meg a Vega, Tankcsapda, Road, Leander Kills) vettek részt előzenekarként, majd 2017 óta önállóan járják az országot. A 2016-os Márványmenyasszony nagylemezükről a Sajnálom című dal rádiós sikert ért el, a két évvel későbbi Új remény-ről pedig A remény hídjai lett a legnépszerűbb. Ugyancsak 2018-ban kiadtak egy dupla koncertlemezt, Vissza a végál.om..ra címmel.

2020-ban előbb megjelentették Kilépő című ötödik nagylemezüket, melynek bemutató koncertjét az A38 Hajón tartották, majd digitális platformokon tették hozzáférhetővé az előző évi akusztikus koncertjük anyagát. 2021-ban a pandémia miatt a Nomad lemondta koncertjeit, Juhász Marci énekes kilépett a zenekarból, és még abban az évben szólólemezt jelentetett meg.

HZ

 

https://www.facebook.com/nomadzenekar/

https://www.instagram.com/nomadzenekar/

http://www.nomadzenekar.com/

Frissítve: 2023-5 , Hőgye Zoltán