Előadó

Killakikitt

A Killakikitt formáció, két fővárosi rapper, Aza és Tirpa 2007 óta működő duója. Különleges ismertetőjelük, hogy számos daluk és klipjük a horrorfilmek világát idézi.

A rapformációt Aza, azaz Jakab András (1985) és Tirpa, vagyis Szarvas Dávid (1987) alapította 2007-ben. Ezidőtájt már mindketten ismert névnek számítottak a műfajban, hiszen Aza tizenéves korától aktívan zenélt, Tirpa pedig freestyle előadóként tevékenykedett és a Divízió nevű formációban is megfordult. Kezdetismertségüket nem kis részben az Offline Music Fesztiválnak köszönhetik, amelyen rendszeresen felléptek más, akkoriban még undergroundnak számító rapperek, például a Barbérfivérek, Siska Finuccsi vagy az Akkezdett Phiai társaságában.

Az első lemezük, a Ne Szarakodj! 2009. február. 13-án, egy pénteki napon jelent meg, ugyanis Aza és Tirpa nagy rajongói a Péntek 13. című amerikai horrorfilmnek. A bemutatkozó albumot további három újabb korong követte: a Legenda 2011-ben,  a KillaGoons 2014-ben, a Főgonosz Flow pedig 2019-ben látott napvilágot. Stílusukat akár horrorrapnek vagy horrorcore-nak is nevezhetjük, mert aligha van még egy formáció, melynek dalaiban több rémség és brutalitás volna, mint amennyi a Killakikitt egyes szerzeményeiben megjelenik. Legismertebb dalaik a Szellemjárás, a Javíthatatlan, az Égszakadás és a Nem akadály. Aza és Tirpa a Killakikitt mellett 2013-ban létrehoztak egy újabb formációt Brigád néven, de egyénileg is zenélnek, Tirpa már több szólóalbumot kiadott.

CsO

Frissítve: 2024-3 , Csikor Ottó

Kapcsolatok