Előadó

Cz.K. Sebő

Czakó-Kuraly Sebestyén (1993, Budapest) a Platon Karataev együttes énekes-gitárosa saját projektjében elsősorban lassú, melankolikus dalokat énekel. Fő témái az elmúlás, a szomorúság megélése és a belső világ határtalansága. Az alapvetően amerikai folk hagyományokra építő dalszerző koncertjeire egyedi, személyes hangulat jellemző. Fellépésein olyan ismert zenészek is közreműködnek, mint Szabó Benedek (Galaxisok) basszusgitáron és Bradák Soma (Galaxisok, Platon Karataev) ütőhangszereken.

Az évek során több EP-je is megjelent (Fugitive Feelings, 2014; The Masked Undressed, 2015; Junction, 2017; The Fox, The Thirst And The Breeze, 2018), de az első igazi nagylemezét 2021-ben adta ki, How Could I Show You The Beauty Of A Life In Vain? címmel.

Sebő úgy érzi, három opciója van egy dalkezdeménynél: az egyik, amikor biztosan tudja, hogy a Platonhoz illik, és megmutatja a többieknek; a másik, amiről érzi, hogy a szólóprojektje mélységi hangulatát viszi tovább; végül azok, amikről nem tud dönteni. A Cz.K. Sebő alprojektjeként 2020-ban létrehozott, szintén egyszemélyes capsule boy elektronikusabb hatású, helyenként sötétebb, eksztatikusabb zenével jelentkezik.

HZ

 

https://www.facebook.com/czksebo

 

https://www.instagram.com/czksebo/?hl=hu

Frissítve: 2023-3 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok