Előadó

Cirkusz-KA

Szlávics Anna (ének) és Rock Tamás (gitár) szerzőpáros saját dalai előadására alapította a Cirkusz-KA zenekart 2009-ben. Kvartett formában 2013 óta zenélnek, jelenleg Clemente Gábor (ütőhangszerek) és Arday Dániel (nagybőgő) társaságában. A folk, etno, jazz és pop felől érkező hatásokat egyedien szintetizáló együttes saját muzsikáját „álom-világzeneként” határozza meg. Az évek során magyar nyelvű repertoárjukkal sikeresen turnéztak Európában, és azon kívül is.

2011-ben adták ki első albumukat (Kötéltánctangó), ezt követte a 2014-es Lakes And Seas lemez, melynek nyitódala (Májusi tangó) második helyig jutott a brit World Music Network világzenei dalversenyén. További kiadványaik: Városi mese (2015) és Csak az Égé (2017, EP). Legutóbbi albumuk 2021-ben jelent meg Fehér, arany címmel, Téli tematikus lemezről van szó, a rajta helyet kapott dalok hangulatukban és témájukban kötődnek az évszakhoz, a téli ünnepkörhöz.

Az énekesnő Szlávics Anna 2016-ban megalapította az Anna Mur zenekart, velük alternatív popzenét játszik trip-hop, downtempo és bossa nova ízekkel.

HZ

 

https://www.facebook.com/CirkuszKA

https://www.instagram.com/anna.szlavics.music/

http://www.cirkuszka.com/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok