Előadó

Bob és Bobék Orchestra

A Bob és Bobék Orchestra szórakoztató verses esteket hoz létre, ezeken az antik versformáktól a rapig minden eszközt megragadnak, következetes pimaszsággal rombolják a megmerevedett formákat. Az alapvetően jazzes, hiphopos zenei világ néha meglepő irányokat vesz a drum and bass és a reggae irányába.

A zenekar frontembere Horváth Kristóf „Színész Bob”, országos slam poetry bajnok, az ő provokatív és játékos szövegeit kíséri Bakos Bettika éneke és Oláh Edmond „Mizo” beatbox játéka. Eged Márton basszusgitáron, Dévényi Zoltán gitáron játszik.

A 2013-ban létrejött formáció repertoárján olyan klasszikusok szerepelnek, mint Petőfi Sándor, Arany János, Weöres Sándor, Pilinszky János és Petri György. Tartanak rendhagyó irodalomórákat, így csinálva kedvet a szerzők költeményeinek olvasásához. Rejtő Jenő világába is elkalauzolják közönségüket, az író hőseinek mondataiból szerzett verseikkel.

Horváth Kristóf „Színész Bob” és csapata segít a vers és a zene matematikájának közös nevezőit felismerni, mert játszani nem csak a költőknek szabad. Hiszen az „Áfás számlaigényét kérjük előre jelezze” éppolyan hibátlan hexameter, mint az „Étcsokoládé sárgabarack és kekszdarabokkal”!

HZ

 

https://www.facebook.com/bobesbobekorchestra/

Frissítve: 2022-12 , Hőgye Zoltán