Előadó

Ati Edge and the Shadowbirds

A 2007-ben alakult formáció voltaképpen a nemzetközileg is elismert The Silver Shine zenekar gitáros/énekesének rockabilly projektje. A klasszikus nagybőgő-gitár-dob felállású trió a korai bluest ötvözi a rockabilly ritmusával és modern rock and rollal.

Első nagylemezüket (Rockin’ And Shockin’, 2010) két kislemez (I’ve Been Searching, 2012, Out Of My Mind, 2014) követte. Az Old Cars, Tattoos, Bad Girls & Wild Guitars 2015-ben az angolok első számú rockabilly kiadója, a Rhythm Bomb Records gondozásában jelent meg (rajta Krista Kat bőgőzött és Tommy Fox dobolt). Az eddigi utolsó album a 2022-es No Sleep Tonight (Ati kísérői Rockin’ Z [nagybőgő], Peete Jones [dob]).

A változó felállású, de mindig trióban koncertező Ati EDGE and the Shadowbirds megalakulása óta Brazíliától az Egyesült Államokig bejárta a világot, és fellépett Európa majdnem minden országában. Többször játszott olyan népszerű fesztiválokon, mint a spanyol Psychobilly Meeting, a kijevi Ukrabilly Bang vagy az ausztriai Bombardment Fesztivál.

HZ

 

https://www.facebook.com/atiedgeandtheshadowbirds/

https://atiedge.com/band/

Frissítve: 2023-1

Kapcsolatok

    12