Előadó

All But One (HU/UK)

A 2016-ban megalakult, budapesti székhelyű, de nemzetközi szinten működő banda zenéjében ötvözi a melodikus modern metált a popos énekkel és az egyedi gitárfutamokkal. Tagjai: Bodor Máté (gitár), Joe Carter-Hawkins (ének), Alapi Károly (gitár), Lerch Péter (basszusgitár) és Christian Bass (dobok).

A zenekart Bodor Máté álmodta meg. 2014-ben kamaszkori legjobb barátjának, Lerch Péternek mutatta meg az első demókat. Az első számok írása közben körvonalazódott a gitárosban, hogy egy nemzetközi színvonalú zenekar létrehozása a cél, így esett választása több külföldi zenészre.

Bemutatkozó nagylemezük (Square One) 2017-ben jelent meg, amelyet több ezen szereplő dal publikálása előzött meg: 2016 végén a Little White Liest egy kisfilm formájában került fel a zenekar hivatalos YouTube-csatornájára, 2017 elején a Coloured In Vividhez készült szövegvideó, a For The Waiting Goodot pedig egy A38-as koncertfelvételen láthatták/hallhatták először a rajongók. Az anyagot a német Lifeforce Records adta ki, majd a Rising Talent Agency segítségével az együttes egy önálló európai turnén is részt vehetett. Második stúdióalbumuk (Endangered Species) 2019-ben látott napvilágot, ezt 2018-ban az A Night Worth Forgetting című klipes dallal harangozták be, melynek videóját a nagy sikerű Black Mirror sorozat ihlette. Saját bevallásuk szerint a Square One-hoz képest már egy letisztultabb hangzásvilágra törekedtek, ami azt a vonalat képviseli, melyen tovább szeretnének haladni. 

BB

 

https://www.facebook.com/allbutonemusic/

Frissítve: 2023-3 , Bánóczi Bea