Kiadványelem

Delov Jávor (Random Trip) interjú, A38 Magazin, 2016

A pillanat erejével // Delov Jávor, Random Trip

Az A38 Hajó talán legnépszerűbb állandó programja, klubest-sorozata a különböző stílusokat, a jazztől az indie-ig, a rocktól a hiphopig különféle zenei világokból érkező zenészeket és énekeseket egy nagy improvizációban egyesítő Random Trip, mely az idei nyáron is útra kell, de ami még annál is fontosabb, élete első nagylemezére készül. A Random Trip projektvezető-dobosával, Delov Jávorral beszélgettünk.

Mik a terveitek a nyárra, milyen turnéállomásai lesznek a Random Tripnek?

Izgalmas nyarunk lesz: a rendszeres keddi A38-as koncertjeinken kívül természetesen az összes jelentősebb fesztiválon és városi rendezvényen meg fogunk fordulni, kiváltképp várjuk a VOLT fesztiválos, a FEZEN-es és SZIN-es fellépéseinket. Ezzel párhuzamosan pedig minél több időt szeretnénk rászánni a leendő Random Trip album előkésztésére.

Új album? Erről mit lehet tudni?

Alapvetően a koncertek improvizációra épülnek, de már régóta dédelgettük magunkban azt a gondolatot, hogy milyen jó lenne egy Random Trip albumot kihozni, amely elsősorban abból építkezik, hogy hétről hétre különböző fellépőink vannak, és több száz vendégünk volt már a kezdetek óta. Már javában folynak az egyeztetések a különböző zenészekkel, akik zenei stílustól függetlenül már eddig is fantasztikusan tudtak kooperálni a Random Trip elmúlt hét évében. Számunkra azért is kiemelt jelentőségű ügy ez, mert ez lesz a Random Trip első stúdióalbuma. Szeretnénk a jól bevált párosítások mellett meglepő összeállításokkal is előrukkolni, valamint feltett szándékunk, hogy akár különböző zenészgenerációk is találkozzanak ezen az albumon.

Az A38 gondozásában már jelent meg koncertfelvételeitekből összeállított válogatás lemez. Miben lesz más ez a stúdióalbum?

Aki jár a koncertjeinkre, jól tudja, hogy mindig mindent a színpadon találunk ki, mely a pillanat erejével bír. Ez egyfajta speciális, intim helyzet a hallgatók számára, hiszen olyan mintha a próbatermi folyamatokba látnának bele – ezt egy koncert formájában tálaljuk, a számok pedig sokszor valóban úgy hatnak, mintha előre megírt számok lennének. Ezen az albumon ezeket a nagyon jól elkapott jammelés közben született pillanatokat szeretnénk egy kikristályosodott és polírozott formába önteni, ahogy általában minden zenekar tálalja a zenéjét.

Frissítve: 2022-8

Kapcsolatok