Előadó

Satelles

A hardcore punkot dallamos metallal ötvöző zenekar elődje a szintén budapesti székhelyű Unbowed volt. Bokis Balázs énekes és Tarján Zoltán gitáros idővel úgy érezték, hogy másfajta zenét szeretnének játszani, így alakult meg 2013-ban az akkor még név nélküli Satelles. Hozzájuk csatlakozott Kubik Tamás (gitár), Bali Dávid (basszusgitár) és Hornyák Kristóf (dob).

Első nagylemezük (Wolf You Feed, 2016) stílusa a kétezres évekbeli metalcore és a dallamos hardcore/punk határán mozog; a dalok egyszerre gondolják újra a klasszikus hagyományokat, miközben a kurrens témáktól sem idegenek. A következő két évet intenzív turnézással töltötték, majd 2018-ban újabb albummal (Some Got Saved) rukkoltak elő.

Harmadik lemezükön (3AM Confessions, 2021) a megszokott stílus mellett blues és folklór elemek is megjelennek. „Mikor elkezdtünk dolgozni az új albumon, tényleg az volt a fő motivációnk, hogy új kihívásokat állítsunk magunk elé, és az első magyar nyelvű dalunk létjogosultsága is ennek tudható be.” – nyilatkozta a Fémforgácson a zenekar a kiadványról és Az adás megszakad című számról, amelynek szövegét a Felső Tízezerből ismert Sallai László írta.

Nagy hatással van rájuk a Shai Hulud, a Death By Stereo, a Sinking Ships, az In My Eyes, a Carrier, a Life Long Tragedy, az Ensign vagy a Floorpunch. Karrierjük során olyan neves bandák előzenekaraként léphettek már fel, mint a While She Sleeps vagy a Bullet For My Valentine.

BB

 

https://www.facebook.com/satellesband/

https://www.instagram.com/satellesband/

Frissítve: 2023-1 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok