Előadó

NB - Natural Born

Az NB („natural born” rövidítése) eredetileg a szentendrei Kívés Gergő MC egyszemélyes szólóprojektjeként indult, a mai ötfős felállás – Sütő Gáborral (DJ), Kiss Péterrel (gitár) Fekete Jánossal (dob) és Péterffy Lilivel (ének) kiegészülve – 2016 májusában debütált a Budapest Parkban. Az együttes a legújabb elektronikus zenei trendekre alapozva hozta létre zenei nyelvét, amelyben megtalálhatók a hiphop, a dub, a drum and bass és a break stílusjegyei.

A frontember tizennégy évesen lett szerelmes a rapzenébe, eleinte Sub Bass Monster gyakorolta rá a legnagyobb hatást. „Körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdődhetett, amikor otthon a kisszobában elkezdtem felvenni rapszövegeket. Megmutattam a haveroknak, akiknek nagyon tetszett, amit csinálok.” – nyilatkozta 2018-ban a haon.hu-n Kívés Gergő, aki 2013-ban kezdett el élőben fellépni NB művésznéven, 2015-től pedig az AM:PM Music kiadó gondozása alatt alkot.

2015-ben Kívés készítette el a Hollywood Hírügynökség Youtube-csatorna introzenéjét, és ugyanebben az évben meghívást kapott a Red Bull Pilvakerre. Az NB zenekar első nagylemeze (NB1 Mixtape) 2015-ben jelent meg, ezt követte a Belépő 2017-ben, amelyen közreműködött többek között Tink a Mulató Aztékokból, a Fish! zenekar és LoT a Rímbiózisból. Legutóbbi kiadványuk (Álomhajó) 2020-ban látott napvilágot.

BB

 

https://www.instagram.com/nbzenekar/

https://www.facebook.com/nbzenekar/

Frissítve: 2023-1 , Bánóczi Bea