Előadó

Napraforgó Meseszínház

Mesehajó: Csizmás Kandúr. Tanulságos, izgalmas, interaktív, zenés mesejáték tánccal és játékkal fűszerezve - a Napraforgó Meseszínház először 2020-ban mutatta be a klasszikus mese átdolgozását. Szereplők: Békefi László, Plásztán Anett, Czakó Ádám és Mádi Piroska.

Az öreg molnár halála után legidősebb fia örökli a malmot, a középső az öszvért, a legifjabb pedig a macskát. De mihez kezdjen a szegény fiú egy kandúrral, aki az egérfogáson kívül semmire se használható? Igen ám, de ez a kandúr beszél, és rendkívül intelligens, okosabb még a gazdájánál is. Kezébe, azaz mancsába is veszi a dolgokat, saját maga és gazdája sorsát. A jó mindig elnyeri méltó jutalmát - ezt tudjuk, de a sikerhez vezető út igencsak rögös, és a hatalmas varázslót is le kell győzni. Ha a gyerekek is segítenek nincs lehetetlen!

A Mesehajó elődje, a Tini Ninja Teknő járat 2000-ben indult útjára a Dunán, a nyári időszakban. 2002 májusában megszületett a Mesehajó, mely 2004-ben az A38 Hajóra költözött, ahol Kárpát-medencei óvodások és iskolások csoportjai látogatták az előadásokat. 2008-tól hétvégi, családos műsorokkal is bővült a repertoár.

A Vitéz Katinka a Napraforgó Meseszínház egyik szűk egyórás előadása, amelyben Mádi Piroska, Plásztán Anett és Czakó Ádám játszik. Az interaktív zenés játékban Katinka, az öreg Gerecse lánya már eladósorban van, de határozott jelleme elriasztja a kérőket. Katinkát ugyanis a többi lánytól eltérően nem a szövés és a házimunkák, hanem a kardforgatás és a vadászat érdekli.

Egy napon a király harcba hívja vitézet az ismét betörő tatárok ellen. Katinka kihallgatja szülei beszélgetését és úgy dönt, hogy beteg édesapja helyett fiaként maga jelentkezik a királynál, hogy megvédje családja becsületét. Apja vértjét és kardját magához veszi, és elindul kalandos útjára, melynek során találkozik az Udvari Bolonddal, a Fekete Lovaggal, és az Erdő Tündérével. Izgalmas feladatok és próbatételek során bebizonyosodik, hogy csak a szeretet és a bátorság számít. Katinka és vitéz barátai, azaz a gyerekek megoldják a rejtélyeket, teljesítik a próbatételeket, és eljutnak a királyi palotába is.

HZ

 

https://m.facebook.com/profile.php?id=100055273843528

http://www.napraforgomese.hupont.hu/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán