Előadó

Magnificat Leánykar

Borítókép forrása: Facebook/ Magnificat Leánykar

A formációt 1990-ben alapította Szebellédi Valéria Liszt Ferenc-díjas és Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett karnagy Magnificat Gyermekkar néven. Jelenlegi formájában 2009 óta működik, tagjai a terézvárosi Erkel Ferenc Általános Iskola zenei tagozatán végzett egykori diákok. 

Önálló koncertjeik mellett számos zenei rendezvényen vesznek részt itthon és szerte a világon, ilyen például a kecskeméti Kodály Szeminárium, az Európa Ifjúsági Fesztivál és a Magyar-Francia Gála. A Magnificat Gyermekkar önálló templomi hangversenyei mellett megalakulása óta minden évben szerepel a Szent István-bazilikában a bíborosi szentmiséken.

Majdnem 25 éves működése során a Magnificat sok hazai és nemzetközi versenyen szerepelt kiváló eredménnyel. Elnyerte többek között a Kórusok Európai Nagydíját, a Kórusolimpián kétszeres bajnoki címet kapott, két alkalommal pedig a közönségdíjat is neki ítélték. A kórus a Csokonai Vitéz Mihály- és a KÓTA-díj birtokosa. 10 önálló CD-jük jelent meg, és közreműködtek a Fesztiválzenekar Kodály-lemezén.

BB

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/magnificat.budapest/?locale=hu_HU

 

Frissítve: 2023-4 , Bánóczi Bea