Előadó

Loyal Apples' Club

A blues rock zenekar alapítói, Demeter Szilárd (basszusgitár) és Megadja Gábor (gitár) már a 2013-ban megalakult Longstepben is együtt zenéltek, amelynek akkor az újságíró Stumpf András (gitár) is tagja volt. Később ez a formáció megszűnt, Stumpf és Demeter pedig megalapították a Longerstep nevű együttest, immáron Megadja nélkül, Baricz Gergővel (ének), Antal Gáborral (billentyű) és Ludwig Mártonnal (dobok). 

A Longersteppel párhuzamosan megalakult a Loyal Apple’s Club is (aminek neve később Loyal-ra rövidült), majd több tagcsere után a végleges felállásban Demeterhez, és Megadjához Baricz Gergő (ének), Usztics Péter (gitár), Solymosi Kata (billentyű) és Fekecs Ákos (dobok) csatlakozott, akit később Ludwig Márton váltott. 

A formáció 2020-ban debütált Az elátkozott part I című, szerzői kiadásban megjelent lemezével. Az albumról Baricz azt mondta: „[A dalok] Heten vannak, mint a gonoszak, és higgyétek el, jó szándékkal születtek. Fontosnak találtuk, hogy azt a zenei stílust vigyük tovább, ami összehozott bennünket, aztán meg elsajátítva a nyelvezetet, mi is elmondhassunk valamit, muzsikával.” 

BBB

 

https://www.facebook.com/loyalapplesclub/

Frissítve: 2023-1 , Bagossy-Biró Barbara