Előadó

Kiskalász zenekar

A 2009-ben alakult Kiskalász zenekar rendszeres fellépője a hazai fesztiváloknak és gyermekrendezvényeknek. Kizárólag saját maguk által megzenésített verseket, illetve olyan dalokat adnak elő, melyek szövegeit ők maguk írták. Megfogalmazásuk szerint ők egy „felnőttbarát” gyerekzenekar, mely az egész családnak élményt nyújt.

A kezdetektől azonos felállásban zenélő együttes tagjai: Varga Bori (ének, fúvós hangszerek), Sántha Gábor (ének, gitár), Boros Attila (basszusgitár) és Mogyoró Kornél (ütőhangszerek).

Eddig 6 lemezük jelent meg, az első hármon Bartos Erika költőnő verseit zenésítették meg: Zsákbamacska (2009), Százlábú (2011) és Hepehupa (2012). Közülük az első kettő aranylemez lett. Ugyancsak 2012-ben jelent meg a felkérésre készített, a gyermekek körében a saláta- és zöldségfogyasztást népszerűsítő Salátamánia, melynek címadó dalához egy gyurmaklip is készült. Ezt követte a 2017-es Gyere az Állatkertbe!, majd 2021 októberében a Nyuszimotor.

Koncertjeiket az évszakok szerint tematizálják, így az adventi időszakban a karácsonyi dalokból álló Itt van a szép Karácsony című műsorukat adják elő. Legyen tél vagy nyár, mindegyik koncertjükön elhangzanak a nagyobb Kiskalász-slágerek, úgy mint: a Százlábú, a Palacsinta és a Zooli a zebra.

HZ

 

https://www.facebook.com/kiskalasz.hu

https://www.instagram.com/kiskalasz/?hl=hu

http://kiskalasz.hu/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok