Előadó

Katáng zenekar

A 2005-ben Kaczúr Csilla elképzelése alapján alakult Katáng zenekar gyerekeknek írt dalokon, magyar költők megzenésített verseken keresztül szól közönségéhez. Sajátos hangzásviláguk a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merít.. Előadásaikkal mesevilágot varázsolnak, amely megmozgatja a gyerekek és a felnőttek fantáziáját. Dalaiknak fontos eleme a természet szeretete, az állatok és növények világa.

A tagok - Chilton Flóra (kelta hárfa), Farkas Péter (ének, gitár, banjo, cinco, ukulele), Kaczúr Csilla (ének, harmonika, ír furulyák), Kas Bence (ének, ütős hangszerek), Misik Zoltán, (bőgő) - kiemelten fontosnak tartják, hogy a közönséggel közösen hozzák létre a zenei élményt. Sólyom Imre, első két lemezük nagybőgőse, 2010-től 2014-ben bekövetkezett haláláig volt az együttes tagja.

A zenekar számos rangos helyen, többek között a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Művészetek Palotájában, neves fesztiválokon és színházakban lépett már fel. Eddig megjelent lemezeik: Az Üveghegyen túl (2008), Hétmadár (2010), Itt van a szép, víg karácsony (2011), Adorján tortája (2013).

SzE

 

http://www.katang.hu/

https://hu-hu.facebook.com/katangzenekar

Frissítve: 2023-1 , Száraz Edit

Kapcsolatok