Előadó

Jazzbois

A zenéjében a fúziós jazzt, a hiphopot, az ambientet és az improvizatív technót ötvöző A Jazzbois eredetileg Czirják Tamás dobos és Molnár Bence billentyűs duójaként indult 2018-ban. Hozzájuk csatlakozott Sági Viktor basszusgitáros (mindhárom zenész az Amoeba nevű formációban is együtt játszik).

Czirják Tamás dobos és Molnár Bencze billentyűs a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen voltak osztálytársak. „Amikor bekerültem a tanszakra, az érdeklődésem csak a jazz felé fordult, és nem is akartam mást játszani.” – mondja a dobos, aki azóta is főként a jazzből merít, de nyitott más műfajokra is.

A Jazzbois eddig négy önálló albumot készített (Jazzbois Goes Blunt, 2019; jazzbois, 2020; Jazzbois Got Flipped, 2020; Jazzbois Goes Blunt II, 2021). 2020-ban az egyik szerzeményük (Phatt Fruity) rákerült a Treez válogatáslemezre, illetve az INQ ausztrál rapduóval készítettek közös vinylkiadványt (Mind Connect).

A hiphop nemcsak a zenéjükben jelenik meg, de a hazai rapszcéna jeles képviselőivel is többször kollaboráltak. Felléptek Beton.Hofi Jolly Presszóban adott koncertjén és 6363 Magas című dalában is közreműködtek. Mindemellett más műfajok felé is nyitottak, például a Kaláka együttessel is adtak már közös koncertet. Legutóbbi stúdióalbumuk a pszichedelikus hangulatú Higher Dimension Waiting Room 2023 júliusában jelent meg.

BB

 

https://www.facebook.com/jazzbois/

https://www.instagram.com/jazzbois/

Frissítve: 2024-4 , Bánóczi Bea