Előadó

Hímzett Igricek

A játékos név egy kéttagú formációt takar: Martinka Krisztina (előadóművész, meseíró) és férje Martinka János (mandolin, csörgők) vásári mesemondó műsorukkal járják az országot. 2020-ban született az ötlet, hogy egy olyan előadást hozzanak létre, amihez Krisztina ír történetet és készíti el a látványosan hímzett (flamand) ruhát viselő figurákat, míg ír-kelta zenét játszó formációkban is szereplő férje adja hozzá a mandolinra alapuló kísérőzenét.

A Hímzett Igricek a középkorba repítik vissza a közönséget olyan interaktív előadással, ahol a gyerekek együtt zenélhetnek velük, sőt a mesék alakításában is részt vehetnek. A három főszereplő - a királyfi, a szépséges királylány vagy szegény szolgálólány és udvari bolond - figurára kitalált tanulságos és szórakoztató történeteket bárhol elő lehet adni, utcákon, közösségi házakban vagy fesztiválokon, hiszen csak a mesevilág kellékeit rejtő, ütött-kopott bőröndre van szükségük.

Két mese műsorra tűzésével indult el a duó, azonban a kedvező fogadtatást követően új mesék és műsorok készítését tervezik.

SzE

 

https://www.facebook.com/igricmese/

Frissítve: 2023-1 , Száraz Edit

Kapcsolatok