Előadó

Gyöngyözön - Kanta Judit és Zenekara

Kanta Judit énekes és dalszerző öttagú formációja 2008-ban alakult Zalaegerszegen. Miként Kanta fogalmazta: „Célom, hogy a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket elvarázsoljam a költők által megálmodott helyszínekre”, ahol az élet mindennapi csodáinak megismerése mellett, megleshetik a boszorkányok táncát, megtanulhatják a madárnyelvet, hallgathatják a széllel szálló tücsök ciripelését.

Az énekes-dalszerző az első nagylemezén (Égvilággá dalolom, 2008) Simkó Tibor szlovákiai költő verseit dolgozza fel, a másodikon (Kalandárium, 2010) Kovács András Ferenc erdélyi költőét.

Kanta Judit 2014-ben elnyerte az online gyermekadó, a Picur Rádió „ViaDal” legjobb énekese címet. Azóta folyamatosan születnek új dalok, rendszeresen lépnek fel kisebb-nagyobb rendezvényeken országszerte.

A jelenlegi Gyöngyözön zenekar többnyire öttagú: Kanta Judit (ének), Csuka Gábor, illetve Joaquin Serrano (gitár), Varga András (basszusgitár), Szak Dorina, illetve Farkas Béla (brácsa, hegedű), Laposa Tibor (ütőhangszerek).

SzE

 

https://kantajudit.hu/hu/zenekarok/gyongyozon-zenekar-gyermek-muzsika/

https://www.facebook.com/people/Gy%C3%B6ngy%C3%B6z%C3%B6n-Zenekar/100064829285948/

Frissítve: 2023-5 , Száraz Edit