Előadó

Grizzly

A Grizzly 2008 szilveszterén kelt életre azzal a céllal, hogy őszinte, keserű, agresszív, hangos, mégis lágyan elkent sludge-stoner zenét zúdítson a világra.

Horváth Arián gitáros, billentyűs alapította a zenekart, amelyben szinte a kezdetek óta szerepel Domonkos Zsolt gitáros és Mihály Ármin dobos is. A Grizzly nevet Knopp Oszkár énekes érkezésekor vették fel, 2011-ben. A banda ötödik tagja Vilczek Áron basszusgitáros.

Fear My Wrath címmel jelent meg a Grizzly első kiadványa 2012-ben, ezt – ugyancsak EP-formátumban – a Rapturous Decay (2014) követte. 2019-ben adták ki Ursus Arctos című nagylemezüket. Angol nyelvű dalszövegeik közül több is megidézi a horror-fantasy szerző, H.P. Lovecraft világát.

A budapesti metálzenekar az évek során műfajának több külföldi kiválóságaival is osztozott a színpadon (Stoned Jesus, Elder, 1000Mods, Puta Volcano, Red Fang, Nightstalker). 2020-ban karanténkoncertet adtak az A38 Hajón. Újabban kevesebb hír érkezik az együttesről, de egy-egy koncertre azért előjön a Grizzly.

HZ

 

https://www.facebook.com/grizzlycult

https://www.instagram.com/grizzlycult/

http://www.nowbooks.hu/grizzly/

Frissítve: 2023-7 , Hőgye Zoltán