Előadó

Gáspár Laci

Gáspár Laci (1979) énekes-dalszerző 2003-ban, a Megasztár megnyerésével robbant be a köztudatba és a jelenleg is a legnépszerűbb hazai popsztárok egyike. 

Gáspár Laci 1979-ben született Balassagyarmaton. Első sikerét az iskolai Ki Mit Tud? megnyerésével aratta, amiért az igazgató egy basszusgitárral jutalmazta meg. A hangszeren autodidakta úton tanult meg játszani, majd egy jazz-zenekar basszusgitáros-énekese lett. Az együttes feloszlása után egy gospel-kórusban énekelt, emellett útépítőként, gyertyaöntőként, bányászként, festőként és bútorgyári munkásként is dolgozott. Tizenhat éves korától próbálkozott különböző tehetségkutató műsorokban, de az igazi sikert és ismertséget csak a TV2 2003-as Megasztár című műsora hozta meg számára, amelyben a harmadik helyen végzett, Tóth Vera és Oláh Ibolya mögött.

Első, 2004-ben megjelent Hagyd meg nekem a dalt című albumáért két Fonogram-díjat is kapott, az év hazai felfedezettje, illetve az év hazai dala kategóriában. Ezután még három stúdióalbumot készített (Bárhol jársz, 2005, És mégis forog a Föld, 2007), Nélküled semmi nem vagyok, 2010), olyan slágerekkel, mint Mégis forog a Föld, a Bárhol jársz és a Szekeres Adriennel közösen előadott Kikötők. Született egy feldolgozáslemeze is Maradandók tisztelettel (2007) címmel, amelyen örökzöld slágereket énekel.

Énektudását a színpadon is kamatoztatta, egy ideig ő játszotta a rockkirály Fáraó szerepét a Madách Színház József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicaljében. Befutott, közkedvelt énekesként is gyakran feltűnik különböző tehetségkutató és showműsorokban, 2015-ben például megnyerte a Sztárban sztár harmadik évadját, így abban az évben ő lett „Magyarország legsokoldalúbb előadója”. Több alkalommal mentorkodott az X-Faktorban is, ahova 2024 ősszén ismét visszatér Tóth Andi, Majka, és Valkusz Milán társaságában.

CsO

Frissítve: 2024-7 , Csikor Ottó