Előadó

Firkin

A Firkin (2008) ír jumpin’ punkzenét játszó, hét tagot számláló formáció. A kelta stílust a rock, pop, punk és a magyar népzenei hagyományokkal ötvözi. Célja, hogy energiával, jókedvvel töltsön el, szlogenjük, hogy „amikor a Firkin belecsap a húrokba, ott szikrázik a táncparkett.”

Péter János, azaz PJ (fuvola) a M.É.Z. és a Shannon.hu korábbi zenészeként vezette formáció repertoárjában a saját dalok mellett olyan hagyományos ír dalok feldolgozásai szerepelnek, mint a Wild Rover, a Drunken Sailor (eredeti nyelven), a Whiskey In The Jar (átiratukban az Igyunk pálinkát címet kapta) vagy az ír Santiana (A tengerész dala címmel).

A zenekarhoz 2011-ben Virág Lili hegedűs, 2012-ben pedig Kárpáti Balázs gitáros csatlakozott. Kovács Nemes Andor távozását követően Kelemen Ákos lett az új énekesük.

Eddig hat nagylemezt (Firkinful Of Beer, 2009, Whup, 2010, Igyunk pálinkát!, 2012, Keep On Firkin, 2014, Finger In The Pie, 2014, We Are The Ones, 2018) és három EP-t (Revox, 2015, Into The Night, 2017, Firkin.hu, 2020) adtak ki.

A zenekar jelenlegi tagjai: Virág Lili (hegedű), Juhász Róbert (dob), Kelemen Ákos (ének), Péter János (fuvola), Kárpáti Balázs (gitár), Szuna Péter (basszusgitár).

BA

 

Facebook: https://www.facebook.com/firkinband/

Instagram: https://www.instagram.com/firkinband/

Honlap: https://firkin.hu/band/

 

Frissítve: 2023-9

Kapcsolatok

    12