Előadó

Cadaveres

A groove metal zenekar 2005-ben alakult a Cadaveres De Tortugas megszűnése után. Az együttes legelső felállását Körmöczi Péter (gitár), Delcsik Balázs (gitár), Gabó Ádám (ének), Kovács László (gitár), Homonnai Gergely (dob) és Szabó Máté (ütősök) alkotta. Főleg angol nyelven alkotnak, de adnak ki magyar nyelvű dalokat is. Zeneileg nagy hatással van rájuk az Ill Niño, a Soulfly, az Alice in Chains és a Biohazard.

Első nagylemezük (Soul of a New Breed) 2006-ban jelent meg, a következő pedig 2008-ban Evilution címmel. 2010-ben jelentős változáson esett át az együttes tagsága, ebben az évben készült el a Cadaveres harmadik stúdiólemeze (Mindstream) is, amely a HangSúly Zenei Díj szakmai szavazásán megkapta az év albuma címet.

2013-ban látott napvilágot következő lemezük (DeMoralizer), majd 2016-ban a Fifth House, 2021-ben pedig az Ars Moriendi. „A Fifth House a kedvencem a nagylemezek közül. (…) Büszke vagyok a lemezekre, amiket elkészítettünk az aktuális felállásokkal. Időtálló anyagok szerintem, tele jó nótákkal.” – nyilatkozta elismerően Körmöczi Péter.  2018-ban a zenekar új énekese Pápai Zsolt lett a Pennhurstből, az új dobos pedig Tajti Vince.

BB

 

https://www.facebook.com/CADAVERESBAND/

https://www.cadaveres.hu/

Forrás:

  • Cadaveres, Wikipédia
  • Interjú Körmöczi Péterrel, Fémforgács
Frissítve: 2024-1 , Bánóczi Bea