Előadó

Cabaret Medrano

A 2001-ben alakult budapesti együttes zenéjében és szövegeiben is ötvözi a főváros sokszínűségét. Stílusuk a magyar népzene, a klezmer és a balkáni zene ötvözeteként írható le. Koncertjeiken sok az improvizatív elem, ezért mindegyik egyedi és megismételhetetlen.

A Cabaret Medrano Kamondy Imre fővárosi költő-színész és Verebes György vajdasági magyar festő barátságából született; utóbbi már nem tagja a formációnak. A felállás György Andival (hegedű, ének), Vörös Lászlóval (zongora), Strausz Eszterrel (szaxofon, fuvola), Horváth Gáborral (basszusgitár), Nagy Balázs Krisztiánnal (gitár, vokál) és Szert Zsigmonddal (dob, szájharmonika, vokál) egészült ki.

Idáig négy nagylemezt (Vadsanzon: Tangó a jégen, 1998, Éjszakai járat, 2007, Ez mind nem volt, 2010, Esővonat, 2014) adtak ki. Játszottak többek között a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumok Majálisán, az erdélyi Héttorony Fesztiválon, 2016-ban Lengyelországban turnéztak, 2017-ben pedig Erdélyben és egy nyugat-európai turnén jártak.

BB

 

https://www.cabaretmedrano.hu/

https://www.facebook.com/cabaretmedrano/

Frissítve: 2023-5 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok