Előadó

Blue Canarro Group

Az elsősorban a jazz és a bossanova világából táplálkozó Blue Canarro Group 2020-ban a koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárások alatt alakult. Zenéjükre jellemző a természetes hangzás és az akusztikus megszólalás, de fontos szerepet kap az improvizáció is. Saját dalaik mellett kedvelt slágereket, jazzelőadók feldolgozásait, valamint nosztalgikus kuplékat játszanak.

„A Blue Canarro Group a Canarro baráti társaságából alakult meg közös jammelések során. Az első koncertünket még Canarro és barátai név alatt adtuk, de mivel más stílusban játszottunk, meg kellett különböztetni a kettőt. Így jött létre ez a kacifántos név.” – nyilatkozta 2022-ben a Fideliónak Szakál Tamás, aki Soós Mártonnak együtt a Canarro zenekarban is játszik, egy ideig pedig Cseh Balázs szintén tagja volt mindkét formációnak. A zenekart kilenc fő alkotja: Burján Orsolya (ének), Darvas Kristóf (zongora, ének), Szakál Tamás (hegedű, ének), Pataki Anna (hegedű, ének), Kertész Endre (cselló, ének), Sebestyén Patrik (trombita), Soós Márton (nagybőgő), Petz Bálint (gitár) és Cseh Balázs (dob).

A zenekar első EP-je (Happy End) 2022. február 14-én jelent meg. A Blue Canarro Grouprnak nincs állandó frontembere, a lemezen minden szólóhangszeres zenész énekel is – hol szólóban, hol duettben vagy akár kórusban

BB

 

http://www.bcgmusic.hu/

https://www.facebook.com/BlueCanarroGroup/

https://www.instagram.com/blue_canarro_group/

Frissítve: 2023-1 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok