Előadó

Amberjack

 

A 2014-ben alakult budapesti zenekar a következő évben egy kislemezzel büszkélkedhetett (Hook up). Amerikai stílusú, blues-alapú hard rock hangzásvilágukról a kezdetekben azt mondták: „A bluest úgy nyomjuk, mint a Rage Against The Machine, a rockot pedig úgy zúzzuk, mintha maga Muddy Waters nézne a színpad széléről. Hatan hat irányból, de szigorúan közös cél felé. Csak őszintén. Amit nem éltünk meg, arról nem írunk, és nem játszunk olyat, amit nem szeretünk.”

Az eredeti felállásban a Kőbanyai Zenei Studió hallgatói zenéltek együtt: Láng Vince (énekes), Nagy Márk (gitár), Remete Marcell (gitár), Németh Csaba (basszusgitár), Haraszti Ádám (dobok). A csapat 2017-ban adta ki debütáló nagylemezét (Storm) a következő lemez után (Promised Land, 2020) azonban az énekes kivételével teljes tagcsere következett. Egy évvel később a High Road című album kollaborációk révén jött létre. A lemezen Gábor András (Ozone Mama), Makay András, és Csaba András ( Mad Robots) mellett, Boros Béla, Markó János, Cséry Zoltán, Lukács László (billentyűk), Gremsperger Juli és Tóth Kata is közreműködött. Ezen a felvételen már a zenekar jelenlegi tagjai - Hantó Doma (gitár), Szikszai Dávid (gitár), Meidl András (basszusgitár) és Gyebróczki Máté (dob) - játszanak. Ennek bemutatkozó daláról az Ordinary Man-ről az énekes azt nyilatkozta: „Az Ordinary Man saját magunk által alkotott mentális láncok széttépése iránti vágy kifejezése. Amikor nem a külső körülmények, hanem a saját belső gátjaink miatt nem tudunk egészségesen élni. Ezt nagyon nehéz legyőzni, de nem lehetetlen”.

A zenekar fennállása során több külföldi előadó vendégeként is fellépett már, közülük a legjelentősebb kétségkívül a 2018-as Akvárium Nagyhalljában rendezett Uriah Heep koncert, de vendégszerepelt Marco Mendoza és az olasz LaceBlack előtt is.

BBB

 

https://www.facebook.com/amberjackrockband

Frissítve: 2023-7 , Bagossy-Biró Barbara